Seringen Experience

ontdek de wereld van seringen in aalsmeer
Afvaarten Westeinder Rondvaart - Di - Vr 11:00, 13:30 en 15:00 uur - Za - Zo 13:30 en 15:00 uur

Afvaartijden 1 mei - 1 oktober

Dinsdag – Zondag  13:30 • 15:00 uur
En natuurlijk op afspraak.

 

Afvaartlocatie Westeinder Rondvaart - Praamplein, Aalsmeer

Afvaartlocatie

Tuinbouwmuseum de Historische Tuin
Praamplein, Aalsmeer

Seringen Experience

De speciale rondvaart, de Seringen Experience,  geeft u de gelegenheid in de ‘keuken’ te kijken van een oer-Aalsmeers product. Daarmee krijgt u een indruk welke moeite er wordt gedaan om een goed product vermarkt te krijgen. Tevens kunt u genieten van de ongekende winterrust en de natuur op de Westeinderplassen

Seringen zijn voor de bloemenhandelaren de ‘krenten in de pap’ en geven aan waarom Aalsmeer zo belangrijk is als bloemenhandelscentrum. Deze speciaal geforceerde voorjaarsbloemen vind je alleen maar bij de Aalsmeerse kwekers en handelaren. Want de winterperiode is bij uitstek geschikt om de trekheestercultuur bij de kwekers te bekijken, omdat dan de ‘trek’ en de productie van seringen plaatsvindt.

Westeinder Rondvaart - Seringen Experience - Seringen - Lilacs - Trekheestercultuur - Aalsmeer

Aanvang Seringen Experience

Het eerste gedeelte van de tocht voert tussen de akkers door op de Westeinderplassen waar de trekheesters (seringen en sneeuwballen) het grootste gedeelte van het jaar staan. Omdat de grond van een bijzondere samenstelling is op de eilanden en de aanwezigheid van water, maken de akkers op de Westeinderplassen uitermate geschikt voor de teelt van de Syringa en Viburnum, ofwel seringen en sneeuwballen.

Vijfennegentig procent van de wereldproductie aan seringenbloemen is afkomstig uit Aalsmeer en wel van de akkers op het bovenland van Aalsmeer.

Bij de seringenkweker binnen

Tijdens het tweede gedeelte van de ‘Seringentocht’ ligt de boot voor het grootste gedeelte stil. En wel aan het erf van de Fa. Klaas Joren Gzn. Alwaar de boot wordt verlaten en het ‘trekken’ (forceren) van de struiken wordt uitgelegd door de kwekers zelf. Daarbij komt ook het verdere productieproces van de trekheestercultuur aan bod. Tevens kunt u zichzelf opwarmen, sommige kassen hebben een temperatuur van 38 graden Celsius, en genieten van een bakkie koffie/thee, om de inwendige mens te versterken. Natuurlijk is er ook gelegenheid om een voor een ‘kwekersprijs’ seringen mee te nemen. Daarna stappen we weer in de rondvaartboot en varen we terug naar het Praamplein.

De Seringen Experience is alleen te boeken in het seizoen dat er seringen gekweekt worden, wat meestal loopt van eind december tot eind april. Dit maakt de Seringen Experience ook uniek als rondvaart in Nederland.

Westeinder Rondvaart - Seringen Experience - Seringen mee naar huis - Aalsmeer

Data Seringen Experience

Het seringenseizoen is afgelopen en daarmee ook de Seringentochten voor dit jaar. Wij zetten weer tijden nieuwe data online, zodra het seizoen weer begint.

Kaarten

Voor de Seringen Experience kunt u alleen kaarten verkrijgen bij Westeinder Rondvaart zelf.

Onze rondvaarten

Wilt u kaarten kopen voor een van de unieke rondvaartarrangementen van Westeinder Rondvaart? Dan adviseren wij u om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Daar uw voorkeur en wensen kenbaar te maken. Wij nemen na ontvangst van uw bericht zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen te bespreken en tot een concrete afspraak te komen.

Seringen Experience

Rondvaart

Tijdens de "gewone" rondvaart wordt u rondgevaren over de Westeinderplassen en krijgt u een mooie indruk van Aalsmeer vanaf het water.

Seringen Experience

Seringen Experience

Ontdek de wereld van Seringen in Aalsmeer. Rondvaart langs de seringenakkers en daarna een rondleiding bij een seringenkweker.

Combikaart Aalsmeer - Bezoek FloraHolland - Historische Tuin en Westeinder Rondvaart

Combikaart Aalsmeer

Bezoek aan de grootste bloemenveiling ter wereld, ontdek de Aalsmeerse tuinbouwgeschiedenis en beleef de Westeinderplassen.

Meerval experience - Paling experience met Theo Rekelhof

Meerval Experience

The Rekelhof - de enige beroepsvisser op de Westeinderplassen - vertelt uitgebreid over de uitstervende paling, de grote meervallen en andere vissoorten.