2023 Jaar van de Sering

by Henk van Leeuwen

}

28 februari 2023

Bewonder de seringen op de Historische Tuin en in de kas!

2023 is uitgeroepen door het tuinbouwmuseum de Historische Tuin tot ‘Jaar van de sering’. En daar is alle reden toe, we hebben tenslotte al sinds 1885 seringenteelt in Aalsmeer en nog steeds is Aalsmeer het wereldproductiegebied voor de seringensnijbloem. Deze productie vindt plaats op de Westeinderplassen en laat de Westeinder Rondvaart daar nu net het werk (lees vaar-)gebied hebben! En in het museum staat alles in het teken van de sering en kan men voorafgaand aan de seringenvaartocht een extra rondleiding boeken om alvast basiskennis op te doen voordat u de boot op gaat. Meer daarover op de website van het museum en in de ticketshop alwaar de kaarten te reserveren zijn.

2023 Jaar van de Sering

De data van de SeringenXperience 2023 zijn bekend: 18 maart en 8 april 6 en 20 mei.

De SeringenXperience combinatie met het tuinbouwmuseum kunt u boeken via de ticketshop van de Historische Tuin de starttijd hiervan is 13:00 uur en dan stapt u om ca. 14:00 uur in de boot.

Wil u de beleving in het museum missen, maar wel de vaartocht maken? Dat kan ook dan mag u ons even een mailtje sturen via het contactformulier. Dan boeken wij u in voor de seringenvaartocht. De kosten hiervan zijn € 15,00 p.p. incl. kopje koffie. Vertrek 14:00 uur vanaf de Historische Tuin.

Westeinder Rondvaart - Seringen Experience - 2023 Jaar van de Sering

Meer berichten

Seringen Experience 2022

Seringen Experience 2022

Westeinder Rondvaart start Seringen Experience : ‘Het is lente in de kas!'  Op verzoek door de week en in het weekend houdt de Westeinder Rondvaart...

Lees meer